Overené vzduchovky


Rokmi overené modely vzduchových pušiek, na ktoré sa môžete vždy spoľahnúť

Vzduchové pušky s energiou strely do 17 Joulov sú v Slovenskej republike voľnopredajnými zbraňami osobám starším ako 18 rokov. Nie je teda na ne potrebný zbrojný preukaz, nevzťahuje sa na ne žiadna evidenčná povinnosť na polícii, preto sú obľúbenými športovými zbraňami, s ktorými sa dá príjemne tráviť voľný čas a zdokonaľovať sa v streľbe na terč. Veľmi dlhú dobu boli v rámci Slovenska a Čiech považované za najkvalitnejšie a najspoľahlivejšie vzduchové pušky značky Slavia, napr. model 630 a 631. Žiaľ, Česká Zbrojovka ich produkciu pred rokmi zrušila. Na trhu však nájdete aj iné značky a modely vzduchových pušiek, ktorých kvalitu a spoľahlivosť taktiež preveril dlhý čas a sú na trhu z dôvodu ich obľúbenosti veľmi dlho. Pozrime sa na to, ktoré modely možno považovať za rokmi overené.

Crosman 1077

Patrí do kategórie vzduchových pušiek poháňaných oxidom uhličitým obsiahnutým v bombičke. Crosman 1077 je vybavený zásobníkom s kapacitou 12 diaboliek v kalibri 4.5 mm (.177), čiernou plastovou pažbou, nastaviteľným cieľnikom a poistkou proti nechcenému výstrelu. Nechýba ani možnosť inštalácie puškohľadu. Puška je mnoho rokov obľúbená najmä medzi mladými strelcami, a to z dôvodu, že do pušky stačí vložiť bombičku + zásobník a stačí už len stláčať spúšť. Je to prakticky poloautomatická vzduchová puška. Značka Crosman patrí medzi najúspešnejších výrobcov vzduchových zbraní v USA.

Sig Sauer MCX

Poloautomatická vzduchová puška Sig Sauer MCX je mnoho rokov obľúbená najmä medzi strelcami, ktorý obľubujú vzduchové zbrane, ktoré imitujú dizajn reálnych útočných pušiek alebo samopalov. Je vybavená retiazkovým zásobníkom s kapacitou až 30 diaboliek v kal. 4.5 mm (.177). Energiu tejto zbrani dodáva oxid uhličitý obsiahnutý vo veľkej bombičke, ktorá sa inštaluje do pažby. Na puške nechýba ani taktická rukoväť pre stabilnejší úchop a montážna lišta (22 mm), na ktorú môžete nainštalovať rôzne zameriavacie zariadenia, ako napr. kolimátor alebo puškohľad.

Hämmerli 750 Hunter Force Combo

Je klasická vzduchová puška so zalamovacou hlavňou v kalibri 4.5 mm (.177). Produkuje ju veľmi úspešná nemecká korporácia Umarex už mnoho rokov. Predáva sa v sete aj puškohľadom s parametrami 4 x 32. Vyznačuje sa klasickou drevenou pažbou, celkovou dĺžkou 1 105 mm, hmotnosťou 3 130 g a energiou strely do 15 Joulov. Manuálna poistka je umiestnená pred spúšťou. Cieľnik je nastaviteľný. Hammerli 750 Hunter Force je ideálna voľba pre toho, kto hľadá zalamovaciu vzduchovú pušku s tradičným dizajnom podobným českým Slaviam.