Série indického nábytku


Série - Kategórie, masívneho indického nábytku z palisandra a manga

Spoločnosť LAKŠMI – Indický nábytok, ponúka okrem farebných verzí aj samostatné série. Každá séria sa vyznačuje spoločnými dizajnovými prvkami. Zákazník má možnosť zariadiť miestnosť s nábytkom s rovnakým dizajnom. Predstavme si teda jednotlivé série nábytku.

 

Séria AMBA – ručne vyrábaný nábytok v sérii Amba obsahuje  27 kusov nábytku. Skrine a komody tejto série majú nožičky (niektoré série sa vyznačujú práve rovnou spodnou plochou nábytku bez nožičiek) , šuplíky sa vyznačujú vyrezaným poloblúkom - úchop na otváranie.

Séria DEVI – v tejto sérii ručne vyrábaného masívneho nábytku je 50 produktov, alebo kusov nábytku. Nábytok v sérii Devi sa vyznačuje tým že je z indického manga. Svojím dizajnom pôsobí masívne a inklinuje ku koloniálnemu štýlu. Výhodou je to že nábytok je nenáročný na údržbu pretože každý kus je lakovaný. Otváranie šuplíkov, dverí skriniek a skríň je pomocou masívnej kovovej kľučky. Jednotlivé kusy nábytku obsahuje priznané kovanie. Nohy stolov, lavíc, konzolových stolíkov sú vyrezávané. Indický nábytok zo série DEVI má lakovanú povrchovú úpravu.                           

Séria DHARI –  vystupuje v dizajne ako dedinský-sedliacky nábytok. Hlavné prvky tohto dizajnu je  vrchná doska - lakované mangové drevo a spodná časť nábytku sivo-biela resp. slonovinová farba. Celkovým vzhľadom pôsobý nábytok série DHARI veľmi masívne.  Pokiaľ niekto mal starú mamu na dedine, tak si určite pamätá jej nábytok v tomto prevedení. Až 39 produktov obsahuje séria DHARI, a všetky sú v lakovanom prevedení.

Séria GANI – obsahuje až 70 produktov tejto série palisandra. Nábytok série Gani obsahuje ochranný lak. Vyznačuje sa masívnym prevedením. Séria GANI neobsahuje na dvierkach a šuplíkoch klasické úchytku a kľučky. V tomto prípade skrinky a šuplíky sa otvárajú skrytým podhmatom.

Séria GITA – sa vyznačuje indickým mangom a industriálnym štýlom nábytku. Celokovovú konštrukciu nábytku plus mango nájdete napríklad v prevedení konzolový stolík, knižnica, písací stôl, televízny stolík. Séria Gita obsahuje 25 produktov nábytku.                                     

Séria JALI – ponúka až 68 produktov indického palisandra a manga. Séria Jali sa vyznačuje o rustikálnym typom nábytku. Zákazníci ju obľubujú práve pre svoj štýl, nábytok z tejto série obsahuje  remeselne spracované nohy nábytku. Prvky kovania ako priznané pánty, kovové úchyty šuplíkov s skríň dodávajú nábytku históriu. Nábytok sa týmto svojím dizajnom perfektne hodí na víkendové domy, chalupy, horské chaty. Rovnako dobre sa bude vynímať a poslúži aj v bežných domácnostiach.

Séria KALI –  65 produktov zastupuje klasický a jednoduchý dizajn nábytku a doplnkov. Šuplíky a skrine sa vyznačujú drevenými rúčkami/úchytkami. Knižnice, komody, konferenčné a televízne stolíky majú krátke nožičky. Séria KALI obsahuje nábytok len z palisandra.

Séria MANU – predstavuje 32 kusov vyrezávaného nábytku indického manga. Každý kus indického nábytku je originál a pri tejto sérii to platí dvojnásobne. Mango vás upúta svojím vzhľadom a vyrezávanými ornamentami na pohľadovej strane.      

Séria MIRA – upúta zákazníka jedinečnými rezbárskymi vzormi a praktickým dizajnom indického palisandra. 35 produktov série MIRA v ôsmich farebných prevedeniach palisandra si nájde svoje miesto v každej domácnosti. Indický masív palisander ako remeselný originál.

Nábytok do kúpeľne – ako jedna z mála spoločností ponúkame kompletné zariadenie kúpeľne , indickým nábytkom z palisandra. Jednoduchý a funkčný dizajn s nádychom exotického masívu patrí svojou štruktúrou medzi nezameniteľné dreviny.

Séria RAMI – obsahuje až 94 produktov. Široký sortiment nábytku tejto série, obsahujúcej palisander a mango ponúka možnosti výberu náročnému zákazníkovi.  Séria RAMI prezentuje klasický koloniálny nábytok ktorý je v tejto dobe obľúbený a vyhľadávaný štýl.                                                                                                                                                                                                                                         

Séria RETRO – obsahuje niekoľko typov dizajnu. Recyklované indické drevo, ktorého zvláštnosťou je neúplné opracovanie, takže na jednotlivých doskách vidieť pôvodný lak a sú mu priznané chybičky krásy ako napríklad vruby, šrámy atď. Časť z toto nábytku dopĺňajú kovové výstuhy a masívna konštrukcia.  Ďalší typ nábytku je z indického manga zladené do dvoch farieb. Horná doska mango natural, ostatná spodná časť slonovinovo biela tvorí klasický Vidiecky štýl .

Séria SITA – je čisto inšpirovaná vyrezávaným indickým mangom, ktoré je na pohľadovej strane obsahuje biele maľby. Jedná sa o ručne vyrábaný nábytok, ručne vyrezávaný aj maľovaný nábytok. Séria SITA obsahuje 24 produktov série.

Séria TARA – je vyhľadávaná pre svoj robustný dizajn, ktorý sa vyznačuje hrubými - širokými nohami na jedálenských stoloch a na niektorých konferenčných stolíkoch. Masívne prvky, jednoduchý a funkčný dizajn, dvierka na šuplíkoch a skrinkách nemajú úchytky, otvárajú sa nadhmatom, to sú črty série TARA.  55 produktov nábytku tejto série obsahuje primárne masív palisander.