Koreniny Značky TRS
POPIS Korenie Garam Masala je asi najznámejšie a najpoužívanejšie indické korenie a tvorí základ mnoho indických kari. Zloženie Garam masala sa ale môže líšiť podľa krajiny pôvodu. V našej ...
POPIS Kardamon celý je u nás známy tiež pod ľudovým názvom egyptské korenie . Už Gréci a Rimania ho používali ako korenie a liečivo. Na ďalekom východe sa kardamom pridáva do tradičných ...
Cesnakový prášok - TRS 100g. Cesnakový prášok je vhodnou alternatívou čerstvého cesnaku. Použite ½ čajovej lyžičky namiesto 2 priemerných strúčikov čerstvého cesnaku. Používa sa na dochucovanie ...
POPIS Škorica celá je korením, ktoré pochádza z kôry škoricovníka . Sušením sa kôra zavinie a dostane svoj typický vzhľad. Škorica je charakteristická svetlo hnedou farbou, drevitou sladkou ...
TRS Mild Madras Curry prášok je aromatická zmes koriandra, kurkumy, čili, horčice, rasce, korenia, senovky gréckej, cesnaku, soli a feniklu. Tento produkt je špeciálne dovezený z Madrasu a ...
POPIS Koriander sa využíva v mnohých svetových kuchyniach, predovšetkým indickej a čínskej . Koriander sa dá pri varení využiť celý, od listov až po semienka celé a drvené. Semienka majú ...
Kurkuma prášok - TRS 100g. TRS Haldi prepožičiava úžasnú, drevitú vôňu a chuť jedlám z ďasien, zeleniny, mäsa, hydiny a morských plodov. Haldi sa používa v ryži pilau, aby poskytla jej zlatožltú ...
POPIS Čierne korenie je spolu so soľou alfou a omegou každej kuchyne. Celé korenie sa melie alebo tlčie až tesne pred pridávaním pokrmu, aby si zachovalo svoju ostrú chuť a jedinečnú vôňu. ...
POPIS Rímska rasca celá sa používa predovšetkým v indickej a mexickej kuchyni. Má špecifickú chuť, ktorá sa líši od bežnej rasci, ktorú poznáme z českej a slovenskej kuchyne a tak nieje dobré ...
POPIS Koriander sa využíva v mnohých svetových kuchyniach. Predovšetkým v indickej a čínskej kuchyni . Koriander sa dá použiť celý, od listov až po semienka. Tieto semienka majú nasladlú ...
Koriandrové zrnká celé Dhania sú silne aromatické s mierne pikantnou chuťou, v indickej kuchyni sú jednými z najdôležitejších korení a aj na Západe sú stále oblúbenejšie. Je základnou súčasťou ...
POPIS Extra pálivé chilli papričky sa získavajú z tých najpálivejších červených papričiek a pomáhajú zvýrazniť chuť a vôňu jedál . Pridajte ich do jedla celé (asi polovicu papričky na porciu), ...
Keď sú semená TRS senovka grécka pomleté, tvoria dôležitú zložku najkvalitnejšieho kari madrasského prášku. Jemne pražené celé semienko senovky gréckej dáva štipľavú horko-sladkú chuť a používa ...
Čili prášok TRS 100g je mletý z najlepších a najkvalitnejších čili paprík. Má ostrú chuť a zvýrazňuje ostatné zložky a pokrm ako celok.
POPIS Mletá škorica je charakteristická svojou svetlo hnedou farbou, drevitou sladkou vôňou a jemnou chuťou. Intenzívna a príjemná aróma škorice ocenia najmä tí, ktorí majú radi sladké dezerty ...
Badián (hviezdicový aníz) sušený TRS 50g. Badián alebo hviezdicový aníz alebo čínsky aníz je sušené aromatické súplodie stromu anízovca pravého (Illicium verum). Má tvar hviezdice a vôňou ...
Rasca semená sa používajú ako korenie v kulinárskych praktikách v Indii a ďalších ázijských, afrických a latinskoamerických krajinách. Celá aj mletá rasca sa používa ako základ v rôznych jedlách, ...