Kuchynský nôž OPINEL Classic, Nôž na zeleninu

OPINEL Classic, Nôž na zeleninu
Kuchynský nôž OPINEL Classic, Nôž na zeleninu
it

Pri krájaní zeleniny iste oceníte malý, ostrý nožík na vybratie stopiek zeleniny, alebo olúpanie cesnaku. Presne taký je nôž na zeleninu Opinel s lakovanou bukovou rukoväťou.dĺžka čepele: 8 cmhrúbka čepele: 1,5 mmDrevo, jednoduchosť a efektivita, tieto všetky vlastnosti snúbi kuchynské nože Opinel. Táto kolekcia ... čítať viac


Tovar je možné zakúpiť v nasledovných obchodoch:

Všeobecné parametre

Vlastnosti

Ostatné

  • Kódy predajcov 3123840018251
    001825
Pri krájaní zeleniny iste oceníte malý, ostrý nožík na vybratie stopiek zeleniny, alebo olúpanie cesnaku. Presne taký je nôž na zeleninu Opinel s lakovanou bukovou rukoväťou.dĺžka čepele: 8 cmhrúbka čepele: 1,5 mmDrevo, jednoduchosť a efektivita, tieto všetky vlastnosti snúbi kuchynské nože Opinel. Táto kolekcia zaujme predovšetkým, ak si zariaďujete svoju prvú kuchyňu a hľadáte kvalitné nože, ktoré ako kuchár rozhodne oceníte.Rukoväť z bukového dreva, ktorá má vynikajúce mechanické vlastnosti. Bukové rukoväte sú lakované lakom, ktorý bol veľmi starostlivo vybraný, aby zušľachtil samotné bukové drevo. drevo. 95% dreva, z ktorého sa vyrábajú rukoväte, pochádzajú z udržateľne obhospodarovaných francúzskych lesov. Nedochádza k prílišnému výrubu lesov a znečisteniu ovzdušia pri dlhom transporte - tým všetkým je menej zaťažovaná príroda. Hlavný dodávateľ dreva má svoje lesné plochy vo francúzskom regióne Jura a samozrejme je držiteľom PEFC certifikátu. nerezová oceľ. Výber ocele je jeden z najdôležitejších materiálov samotného noža. Určuje životnosť a kvalitu samotného ostria. Pre nože značky Opinel bola vybraná vysoko kvalitná švédska oceľ 12C27 (Sandvik). Táto oceľ je vysoko odolná voči korózii a jednoduchá na údržbu vďaka prídavku chrómu. Prídavok uhlíka v oceli (0,40%) zabezpečí excelentnú hranu, ktorá drží tvar aj pri styku s tvrdším materiálom bez nutnosti brúsenia.Príbeh ikonickej značky Opinel začína v 19. storočí kedy sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil, ako sa kovajú klince a vďaka tomu založil svoju prvú kováčsku dielňu vo Francúzsku. Po jeho smrti prevzal jeho remeslo syn, Daniel, ktorý sa stal pre miestnych farmárov "výrobcom ostrých predmetov" a to len preto, že ostrie jeho kosáka a kos bolo najostrejšie v okolí.Ten pravý Opinel vreckový nôž si ale na svetlo sveta musel ešte chvíľku počkať. Najstarší syn Daniela Opinel, Joseph sa rozhodol ísť v stopách svojho otca a poháňaný vášňou po ručnom spracovaní a najmodernejšej technológii sa rozhodol vytvoriť predmet, ktorý môže ručne vyrábať pomocou vtedy moderných technológií. Písal sa rok 1890 a ten správny, zatvárací, vreckový nožík je na svete, zrodil sa Opinel.
Popis tovaru je spravidla možné nájsť tiež na stránkach internetových obchodov

OPINEL Parallele Nôž na zeleninu 80 mm (9.00 €) na www.pottenpannen.sk
OPINEL nôž na zeleninu (001825) (9.10 €) na www.alza.sk