Vyberte najpredávanejšie produkty kategórie sušené mäso ✅ Hľadajte podľa parametrov ✅ Jerky, Jack link´s a iné ✅ Najlacnejšie na NajNakup.sk
Ako nakupovať Sušené mäso

AKO SI VYBRAŤ SUŠENÉ MäSOm

 

Sušené mäso je lahodným a ľahkým snackom, ktorý sa postupne dostáva do povedomia športovcov aj bežných ľudí. Je to kvalitná potravina, plná energie a bielkovín, ktorá je vhodná ku konzumácii kedykoľvek počas dňa. Ak zaradíte sušené mäso do svojho jedálnička a spojíte to s pohybom na čerstvom vzduchu, tak posilníte tiež svoj imunitný systém. V podstate, ponúka veľa výhod v malom produkte, pretože 25 g sušeného mäsa sa rovná asi 60 g surového mäsa.
 

Sušené mäso a jeho pozitíva:

  • má nízky obsah sacharidov a tukov
  • je bohaté na bielkoviny
  • vyskytuje sa aj v bezlepkovej verzii, alebo len s nízkym obsahom lepku
  • dodáva potrebnú energiu aj pri fyzických činnostiach
  • dopriať si ho môžete kedykoľvek počas dňa
  • nemá náročné skladovanie
  • má vysokú trvanlivosť

   Sušené mäso GymBeam

Sušené mäso podľa druhu spracovania

Biltong

Biltong je veľmi rozšírený spôsob spracovania, pri ktorom sa sušené mäso suší niekoľko hodín. Najskôr sa suší v celku, následne je nakrájané, čo mu dodáva potrebnú jemnosť. Následne je ponorené do horúcej vody s octom, aby sa predišlo tvoreniu plesne. Biltong zvyčajne nájdete vo forme tyčiniek alebo plátkov. Hovädzie biltongy sú bohaté na aminokyseliny, ako leucín, izoleucín, valín.
 

Jerky

Správne pripravené Jerky spoznáte podľa toho, že je suché, pevné a trochu žuvacie. Väčšinou obsahuje soľ a koreniny. Takmer každé mäso môže byť spracované v forme Jerky, ale najpopulárnejšie je hovädzie, morčacie, jahňacie. Jerky sú plátky, nie viac ako 0,5 cm hrubé, 1-2 cm široké a 15-20 cm dlhé.
 

Pastirma

Pastirma je solené a sušené mäso z dospelých zvierat. Tento spôsob spracovania je náročný na čas a jeho príprava si vyžaduje aj niekoľko týždňov. Po celom procese sušenia je mäso pokryté 3-5 mm hrubou vrstvou, nazývanou cemen. Tá obsahuje cesnak, červenú pálivú papriku, horčicové semienka a vodu.
 

Sušené mäso podľa druhu mäsa

Hovädzie sušené mäso

Hovädzie sušené mäso je určite najpopulárnejším a najrozšírenejším druhom sušeného mäsa. V sušenej forme prináša koncentrovanú, a teda podstatne výraznejšiu chuť. Ponúka pestrú škálu ochutenia a príprav. Môžete si ho pripraviť aj doma, avšak je to náročnejšie na čas. Podľa typu spracovania rozlišujeme dva základné typy hovädzieho sušeného mäsa, a to jerky a biltong.
 

Kuracie sušené mäso

Kuracie sušené mäso je najčastejšie vyrábané z kuracích pŕs. Chuťovo je veľmi podobné morčaciemu mäsu a vyznačuje sa tým, že obsahuje množstvo bielkovín, avšak menej tukov ako bravčové alebo hovädzie sušené mäso.
 

Bravčové sušené mäso

Bravčové mäso nie je práve najvhodnejšie na prípravu, a preto je na trhu výber bravčového sušeného mäsa menší. Ponúka však oveľa lahodnejšiu chuť, ako hovädzie mäso. Pri výrobe sa najskôr zbavuje akéhokoľvek tuku, a až potom sa začína ďalej spracovávať.

Sušené mäso GymBeam 

Morčacie sušené mäso

Morčacie sušené mäso je veľmi obľúbené, najmä u ľudí, ktorí nekonzumujú červené mäso. Je to diétnejší a ľahšie stráviteľný variant sušeného mäsa.
 

Sušené mäso podľa typu sušenia

Mäso sušené slnkom

Sušenie slnkom je tradičná metóda sušenia. Ide o proces pôsobenia priameho slnečného žiarenia a prirodzenej cirkulácie vzduchu. Mäso môže byť ponorené v soľnom roztoku, ktorý slúži ako prevencia proti hmyzu a šíreniu baktérií.
 

Solárne sušenie

Solárne sušenie sa využíva najmä na komerčné účely. Na rozdiel od sušenia na priamom slnku, pri solárnom sušení ide o hromadenie solárnej energie a zohrievanie vzduchu pomocou solárnych kolektorov v špeciálnych miestnostiach na sušenie. Je to uzatvorený systém, takže aj sušenie je hygienickejšie a nedochádza pri ňom k negatívnym vplyvom z vonkajšieho prostredia.

Sušené mäso GymBeam

Sušené mäso podľa ochutenia

Na základe spôsobu prípravy a spracovania môžu výrobcovia sušeného mäsa docieliť rôznu príchuť, a tak vyhovieť každému zákazníkovi s rôznymi chuťami.
 

Ochutené mäso

Na výrobu ochuteného sušeného mäsa sa používajú rôzne typy marinád, do ktorých je mäso ponorené na niekoľko hodín. Až potom je vystavené sušeniu. Existuje mnoho príchutí, ako napríklad peri peri, a vybrať si môžete dokonca aj pikantné alebo menej pikantné mäso.
 

Naturálne mäso

Naturálne sušené mäso je najčastejšie obalené len v soli a čiernom korení. Vďaka tomu si môžete vychutnať intenzívnejšiu chuť mäsa.
 

Smoked alebo údené mäso

Smoked je vlastne údené mäso. Mäso je vystavené dymu zo zdroja, ktorým je zvyčajne drevo, a tento zdroj sa zohrieva. Tým sa zvyšuje množstvo dymu, čo podporí a zintenzívni chuť mäsa.


15. 12. 2017

autor článku gymbeam.sk

Zoradiť podľa:
Druh zobrazenia: zoznam zoznam dlaždice dlaždice obrázky obrázky
top 1
100 % 3 recenzie 100 g 2015

Beef Jerky Original je hovädzie sušené mäso vyrobené podľa starých indiánskych receptúr najnovšími technológiami. Je to nemastný zdravý snack výdatný na bielkoviny (v 100 g obsahuje až 57,4 g ...

5.89
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 2
-8%
98 % 10 recenzií 100 g 2010

Bravčové Indiana JERKY 100g sa vyrába v Európe a na rozdiel od amerického štýlu sušeného mäsa je menej sladké. Sušené mäso je jemné a má príjemne slanú chuť.Sušené mäso značky Indiana JERKY má ...

od 5.56
ponúkajú 2 obchody Kde kúpiť
top 3
88 % 5 recenzií 25 g 2011

Beef Jerky Original je hovädzie sušené mäso vyrobené podľa starých indiánskych receptúr najnovšími technológiami. Je to nemastný zdravý snack výdatný na bielkoviny (v 100 g obsahuje až 57,4 g ...

2.20
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 4
94 % 7 recenzií 100 g 2010

Toto hovädzie Indiana JERKY 100g je charakteristické ostropikantnou chuťou v spojení s príjemnou sladkosťou.Sušené mäso značky Indiana JERKY má nízky obsah sacharidov a preto je skvelým doplnkom ...

5.89
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 5
100 % 4 recenzie 100 g 2010

Morčacie Indiana JERKY 100g je sušené mäso, ktoré je lahodné, jemne pikantné a korenisté. Sušené mäso značky Indiana JERKY má nízky obsah sacharidov a preto je skvelým doplnkom stravy nielen pre ...

6.29
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 6
100 % 3 recenzie 25 g 2010

Hovädzie Indiana JERKY 25g s príchuťou Peppered je korenisté a jemne pálivé.Sušené mäso značky Indiana JERKY má nízky obsah sacharidov a preto je skvelým doplnkom stravy nielen pre športovcov, ...

2.20
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 7
80 % 2 recenzie 25 g 2013

Beef Jerky Original je hovädzie sušené mäso vyrobené podľa starých indiánskych receptúr najnovšími technológiami. Je to nemastný zdravý snack výdatný na bielkoviny (v 100 g obsahuje až 57,4 g ...

2.09
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 8
100 % 2 recenzie 25 g 2014

Morčacie Indiana JERKY 25g je sušené mäso, ktoré je lahodné, jemne pikantné a korenisté. Vďaka svojej mäkkosti a lahodnej chuti je obľúbené aj u detí. Príspevok Morčacie Indiana Jerky 25g ...

2.09
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 9
-6%
100 % 1 recenzia 100 g 2010

Kuracie Indiana Jerky 100g je naozaj delikatesou spomedzi kuracieho sušeného mäsa. Je charakteristické jemnou chuťou, mierne pikantné a korenisté. Kuracie je veľmi obľúbené aj u detí vďaka ...

5.89
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 10
25 g 2014

Kuracie Indiana Jerky 25g je naozaj delikatesou spomedzi kuracieho sušeného mäsa. Je charakteristické jemnou chuťou, mierne pikantné a korenisté. Je veľmi obľúbené aj u detí.

2.09
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 11
100 % 1 recenzia 25 g 2014

Bravčové Indiana Jerky 25g sa vyrába v Európe a na rozdiel od amerického štýlu sušeného mäsa je menej sladké. Sušené mäso je jemné a má príjemne slanú chuť.

2.09
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 12
100 % 1 recenzia 50 g 2015

Sušené mäso Beef Jerky Jemné, výborné pre Vašu "drahú polovičku" a deti. Beef Jerky je lahodná, na proteíny bohatá, nízkotučná pochúťka z plátkov prvotriedneho hovädzieho mäsa.

3.22
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 13
100 % 2 recenzie 50 g 2015

Sušené hovädzie mäso Indiana beef Jerky Original v 50 g je zdravý snack výdatný na proteíny s nízkym cholesterolom a vhodným či už pre športovcov alebo ako "maškrta" na cestách.

3.22
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 14
95 % 4 recenzie 50 g 2015

50g balenie Beef Jerky Teriyaki je vyrobené z prvotriedneho hovädzieho mäsa. Ulahodí všetkým vám, ktorí máte radi ázijskú kuchyňu. Sušené mäso je totiž marinované v japonskej teriyaki omáčke a ...

3.22
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 15
93 % 3 recenzie 75 g 2012

Sušené mäso - jerky podľa tradičného receptu rodiny Jacka Linka z roku 1890. Tradičná chuť, ktorá si získala mnoho priaznivcov po celom svete. Klasická chuť "original" Vás nikdy neprestane baviť. ...

4.24
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 16
-17%
100 % 2 recenzie 25 g 2012

Beef Jerky je sušené hovädzie mäso (100%) s nízkym obsahom tuku (max 4%) a vysokým podielom bielkovín - až 47%, čo z neho robí výborný a zdravý snack z prémiového hovädzieho mäsa tenderloin. ...

1.81
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 17
-14%
100 % 2 recenzie 75 g 2012

Beef Jerky je sušené hovädzie mäso (100%) s nízkym obsahom tuku (max 4%) a vysokým podielom bielkovín - až 47%, čo z neho robí výborný a zdravý snack z prémiového hovädzieho mäsa tenderloin. ...

4.24
ponúka 1 obchod Do obchodu
top 18
100 % 2 recenzie 50 g 2015

50g balenie Beef Jerky Cajun Hot je korenené a extra ostré sušené mäso. Ak máte radi ostrú chuť sušeného mäsa, určite si prídete na svoje.

3.22
ponúka 1 obchod Do obchodu