Ako si vybrať párty stan


Párty stany a rýchlorozkladacie stany

Párty stany sa stali  neodmysliteľnou súčasťou mnohých akcii.

Či už potrebujete  prístrešok  na rodinnú grilovačku , svadbu alebo firemnú akciu, párty stany Vám poskytnú dokonalú ochranu pre dažďom ale aj páliacim slnkom.  Ak aj Vy práve zvažujete kúpu párty stanu a neviete si poradiť s výberom, máme pre Vás pár rád.

Poznáme viacero typov konštrukcií párty stanov. K tým najvyužívanejším patrí klasická trubková konštrukcia  a rýchlorozkladacia  nožnicová konštrukcia.

Trubková konštrukcia je o čosi lacnejšia, avšak manipulácia je časovo náročnejšia a zložitejšia.

Nožnicová konštrukcia párty stanu sa vyznačuje rýchlosťou postavenia, mobilitou a skladnosťou. Na rozdiel od trubkovej konštrukcie k postaveniu nožnicového párty stanu nepotrebujete žiadne náradie, dokonca ho bez problémov dokáže postaviť aj jedna osoba.

Rýchlorozkladacia nožnicová konštrukcia poskytuje aj väčšie pohodlie pri preprave a uskladnení. Behom pár minút stan zložíte a zmestí aj do kufra menšieho osobného auta, najdlhšia strana má len 1,48m v prípade hexagonových konštrukcií je to 1,6m  . Na toto všetko potrebujete ozaj len pár minút a nemusíte strácať svoj drahocenný čas. Všetky rýchlorozkladacie konštrukcie sú šróbované, v prípade akéhokoľvek poškodenia si viete sami vymeniť poškodení diel. 

Najdôležitejšie je ale vybrať si správnu veľkosť stanu. Je podstatné na akú príležitosť a pre koľko ľudí kupuje párty stan. Ak potrebujete predajný stánok , tak párty stan s malým pôdorysom 2x2 metre Vám ušetrí náklady za prenájom. Plánujete veľkú rodinnú či firemnú oslavu s množstvom ľudí? Párty stan o rozlohe 6x3 metra Vašim hosťom poskytne kráľovský priestor na zábavu.

Najobľúbenejší a najpredávanejší rozmer stanu je 3x3 metre, nájde svoje všestranné uplatnenie napr. ako promo stan,predajný stánok, záhradný altánok a mnoho iného.  Párty stany sa dajú aj spájať, tak si viete vytvoriť rozmer aký práve potrebujete.

Ďalším podstatným prvom pri výbere párty stanu je materiál konštrukcie.

Oceľová konštrukcia je základným a najpredávanejším prevedením párty stanu. Konštrukcia je ťažšia, povrchovo upravená práškovým nástrekom. Priemer nosnej nohy konštrukcie 30x30 mm zabezpečuje dostatočnú stabilitu párty stanu.

Ženy však  isto ocenia pri práci s párty stanom hliníkové prevedenie. Hliníková konštrukcia je podstatne ľahšia a povedzme si pravdu, pôsobí aj oveľa estetickejšie ako oceľová . Aj napriek ľahšej konštrukcii má hliníkový párty stan dostatočnú stabilitu a pevnosť. Súčasťou každého párty stanu je aj strešná plachta, ktorá je vyrobená z nepremokavého materiálu Oxford 800D.

Bočné plachty sa na strešnú plachtu pripoja jednoducho pomocou suchých zipsov. Pridaním bočných plachiet získate ochranu aj proti vetru a Vaše posedenie tak neprekazí žiadne počasie. Aby ste však mali istotu, že Vám párty stan neodfúkne , odporúčame stany správne ukotviť. Jednoduchšia alternatíva kotvenia je zaťažením nôh stanu vodnými záťažami. Tie sa dajú naplniť vodou alebo pieskom a dajú sa stohovať na seba. Párty stan takto dokážete pevne ukotviť aj na povrchu, kde nie je možné zabiť kotviaci kolík.

K stanom sa dajú dokúpiť prepravné tašky, ochranné obaly a iné príslušenstvo a náhradné diely.

Tí čo sa stále nerozhodli pre ten správny párty stan a hľadajú niečo špeciálne, isto osloví hexagonové prevedenie párty stanov – vlajková loď medzi párty stanmi, vysoká odolnosť a plná výbava.  
Jedná sa o profi párty stany, ktoré už ozaj pôsobia luxusne a robustne. Ale aj napriek masívnym konštrukciám ani tieto párty stany nestratili najväčšie výhody ako je rýchlosť rozloženia, mobilita a skladnosť.  Ide o najsilnejšiu celo hliníkovú konštrukciu ,aká je momentálne na trhu. 6-uholníkový tvar nosnej nohy zabezpečuje dokonalú stabilitu a  pri správnom ukotvení je stan odolný aj tým najextrémnejším poveternostným podmienkam. Stačí už len vybrať farbu stanu , ktorá Vám najviac vyhovuje a Vaša párty môže začať.

www.expodom.sk