MOJA PRVÁ MENŠTRUÁCIA


MOJA PRVÁ MENŠTRUÁCIA

Moja prvá menštruácia

Prvá menštruácia je pre každé mladé dievča dôležitá udalosť v čase dospievania. Je preto veľmi dôležité, aby svoju prvú menštruáciu vnímali pozitívne. Produkty udržateľnej ženskej hygieny sú vhodné pre mladé dievčatá a ženy, pretože pomáhajú chrániť ich intímne zdravie.

Čo znamená udržateľná ženská hygiena?

Udržateľná ženská hygiena znamená, že ženy venujú svoju pozornosť účinkom výrobkov ako sú tampóny a vložky, ktoré používajú počas menštruácie na zdravie a životné prostredie. To znamená, že pri nákupe presne venujú pozornosť zloženiu výrobkov a po použití ich správne zlikvidujú.

Prečo sú bežné tampóny a vložky nevhodné?

Bežné tampóny a hygienické vložky zvyčajne pozostávajú zo zmesi bielenej a lisovanej celulózy obalenej vo vrstve plastu. Táto je často spájaná s podráždením pokožky a infekciami v oblasti genitálií. Okrem toho, v bežných výrobkoch nájdete množstvo chemických látok ako napr. formaldehyd. Pri bieliacich procesoch chlórom sa uvoľňuje aj dioxín, táto chemikália môže byť spojená s rakovinou alebo neplodnosťou. 

Ako sa líšia výrobky trvalo udržateľnej ženskej hygieny od bežných výrobkov?

Tampóny a hygienické vložky vyrábané trvalo udržateľným spôsobom sú výrobky, ktoré majú najmenej negatívny vplyv na vaše zdravie alebo životné prostredie. Konkrétne to znamená, že sa nepoužívajú žiadne škodlivé chemikálie alebo pesticídy, ktoré sa nachádzajú napríklad v konvenčnej bavlne. Trvalo udržateľné tampóny a hygienické vložky sú vyrábané zo 100% certifikovanej organickej bavlny alebo iných materiálov šetrných k životnému prostrediu. Existujú však aj opakovane použiteľné výrobky, ktoré zároveň chránia vaše telo, vašu planétu a peňaženku. Príkladom sú menštruačné kalíšky alebo látkové vložky.
Aké sú výhody trvalo udržateľných výrobkov?

  1.   Žiadne chemikálie (neobsahujú: vonné látky, latex, plasty a syntetiká)
  2.   Žiadne podráždenie pokožky - sú priedušné
  3.   Žiadne nezákonné ničenie lesov
  4.   Žiadna geneticky modifikovaná alebo pesticídmi obohatená bavlna
  5.   Menej odpadu
  6.   Žiadne plasty 
V e-shope Happyred sme pre vás pripravili darčekový balíček bio-vložiek, ktorý je vhodný pre dievčatá, ktoré očakávajú svoju prvú menštruáciu alebo práve začali menštruovať. Balíček obsahuje jednorázové a látkové bio-vložky, vhodnejšie pre mladé dievčatá, ktoré ešte nevedia používať tampóny. V balíčku nájdete aj bylinný čaj Alchemilka podporujúci predmenštruačný a menštruačný komfort. Balíček je vhodný aj ako darček pre dcéru, neter, sestru alebo kamarátku.
Pre viac informácií navštívte Happyred e-shop: http://www.happyred.sk/kategoria/specialne-balicky-a-zlavy/happyred-balicek-moja-prva-menstruacia/