Oregánový olej


Oregano má veľké množstvo prospešných vlastností pre naše telo.

Oregano má veľké množstvo prospešných vlastností pre naše telo. Má dokonca osem krát viac antioxidantov ako jablká a trikrát viac ako čučoriedky. Antioxidanty sú pre naše telo veľmi DÔLEŽITÉ, pretože nás chráni pred voľnými radikálmi a posilňujú imunitu prirodzení cestou. Má antiseptické a protizápalové účinky, uľahčuje odkašliavanie a zvyšuje vylučovanie zlúčiť.

Čo obsahuje oregánový olej

Obsahuje najmä vitamíny A, C, E, vápnik, zinok, železo, meď, bór, mangán, draslík, horčík a niacín.

Najdôležitejšou zložkou oreganového oleja v boji s pliesňami  je carvacrol. Ten bráni rastu niektorých často sa vyskytujúcich kmeňov baktérií, ktoré dokážu výrazne narušiť zdravie organizmu. Výskumy dokázali jeho účinky proti Candide albicans, plesniam, rade baktérií typu Staphylococcus, Salmonelle, E.coli, Listérii a tiež Kampylobakterovi, Klebsielle, Giardii a Pseudomonasovi. Ďalšou dôležitou látkou je Tymol  vďaka tejto protihubovej látke má antiseptické účinky. Dokáže stimulovať imunitný systém a chrániť telo pred toxínmi. Bráni tiež poškodeniu tkanív a podporuje hojenie. Obsahuje taktiež Terpén, čo je ďalšia prírodná zlúčenina, ktorá má liečivé a silné antibakteriálne vlastnosti. Kyselina rozmarínová a Naringín sú  silnými antioxidantmi, čím zabraňujú poškodeniu buniek voľnými radikálmi. Pomáhajú tak v prevencii aterosklerózy a rakoviny.

Riedenie oreganového oleja

Oreganový olej sám o sebe je veľmi silnou esenciou. Pred použitím je nevyhnuté zriediť ho s olivovým olejom alebo slnečnicovým olejom.V opačnom prípade môžete pocítiť bolestivé pálenie a organizmu môžete uškodiť. Neľakajte sa! Stačí ho zriediť a jeho účinkom sa budete len tešiť.

Odporúčaný pomer je 1:3, záleží to však od konkrétneho výrobku a koncentrácie esenciálneho oleja v ňom. Je potrebné riadiť sa priloženým návodom na užívanie. Existuje tiež možnosť kúpy už zriedeného oreganového oleja.

Oregánový olej za výhodnú cenu si môžete kúpiť na TU.