Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou ...
viac..
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú rôzne vyzreté rumy zo sudov, v ktorých pred tým dozrievalo sherry, portské víno alebo koňak. Na celý proces výroby a výber sudov dozerá Master Distiler Lorena Vásquez, aby zachytila špecifické chute a textúry ako aj dokonalú farbu. Na rozdiel od väčšiny rumov, pri ktorých sa používa melasa, sa rum Zacapa vyrába z prvého lisovania panenskej cukrovej trstiny. Vďaka tomu je rum sladší a jemnejší a práve v tomto momente sa začínajú rozvíjať charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu. Objem miniatúrnej fľaštičky je 0,05 l. Farba: jantárová Vôňa: aromatická, sušené ovocie, koža, vanilka, med, korenie, karamel Chuť: tmavá čokoláda, káva, vanilka, sušené ovocie, drevo, korenie Záver: jemný, dlhý a príjemný
Rovnováha jemných a jedinečných chutí Zacapa 23 je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 23 rokov, ktoré pochádzajú z procesu zrenia „Sistema Solera“. Tento rum dozrieva vo vybraných sudoch, v ktorých predtým dozrievala robustná americká whisky, delikátne sherry a jemné vína Pedro Ximénez, čím sa ...
viac..
Rovnováha jemných a jedinečných chutí Zacapa 23 je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 23 rokov, ktoré pochádzajú z procesu zrenia „Sistema Solera“. Tento rum dozrieva vo vybraných sudoch, v ktorých predtým dozrievala robustná americká whisky, delikátne sherry a jemné vína Pedro Ximénez, čím sa vytvoril hladký a vyvážený chuťový profil. Komplexný, veľkorysý a plný rum. Vôňa má sladký karamelový začiatok s tónmi vanilky a kakaa. Pokračuje tónmi karamelizovaných pražených para orechov a lieskovcov doplnených banánom a sušeným ananásom. V chuti cítiť tóny sušeného ovocia a marhúľ, pikantný dub, muškátový oriešok, kožu a tabak s tónmi kávy a vanilky vyvážené korenistým nádychom škorice a zázvoru. V závere sa prelínajú tóny medového karamelu s koreneným dubom a sušeným ovocím.
Tento jedinečný Guatemalský 12-ročný rum Zacapa Centenario Ambar vytvorila Lorena Vásquez, Master Blender v Zacapa ako poctu sopkám Guatemaly. Popol z nich prispieva k úrodnej pôde, ktorá dáva osobitú sladkosť cukrovej trstine, ktorá sa používa na výrobu Zacapy. Je to zmes rumov od 4 do 12 rokov, ...
viac..
Tento jedinečný Guatemalský 12-ročný rum Zacapa Centenario Ambar vytvorila Lorena Vásquez, Master Blender v Zacapa ako poctu sopkám Guatemaly. Popol z nich prispieva k úrodnej pôde, ktorá dáva osobitú sladkosť cukrovej trstine, ktorá sa používa na výrobu Zacapy. Je to zmes rumov od 4 do 12 rokov, zrejúca v horách vo výške 2300 metrov, použitím systému Solera v sudoch, ktoré predtým skladovali silné americké whiskey, kvalitné sherry vína Jerezz v spálených sudoch z bieleho amerického dubu. Zacapa Centenario Ambar sa pije vynikajúco samotný, ale je vhodný aj do tradičných rumových kokteilov ako Mojito alebo Cuba Libre.
Tento jedinečný rum vytvorila Lorena Vásquez (,,Master Blender“ pre Zacapu) ako poctu guatemalským sopkám. Popol prispieva k úrodnej pôde a tá dnes dáva zvláštnu sladkosť cukrovej trstine, ktorú používajú na výrobu Zacapy. Ide o zmes rumov zrejúcich od 4 do 12 rokov vo vysokej nadmorskej výške. ...
viac..
Tento jedinečný rum vytvorila Lorena Vásquez (,,Master Blender“ pre Zacapu) ako poctu guatemalským sopkám. Popol prispieva k úrodnej pôde a tá dnes dáva zvláštnu sladkosť cukrovej trstine, ktorú používajú na výrobu Zacapy. Ide o zmes rumov zrejúcich od 4 do 12 rokov vo vysokej nadmorskej výške. Zmes sa pripravuje štýlom Sistema Solera. Používajú kombináciu sudov, v ktorých predtým zreli robustné americké whisky, jemné vína z Jerezu a opálené sudy z amerického bieleho dubu. Rum jantárovej farby a hladkej chuti so suchým záverom, ktorý ponúka vynikajúcu rovnováhu pre dokonalý koktejl. Chuť oplýva tónmi karamelu, vanilky a dreva s jemným závanom pomarančovej kôry, mandlí a škorice. Lorena skutočne vytvorila perfektnú zmes pre tradičné rumové koktejly ako Mojito alebo Cuba Libre.
Ron Zacapa Centenario 23 ročný rum je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Tento rum získal svoje miesto v historických knihách ako meradlo ...
viac..
Ron Zacapa Centenario 23 ročný rum je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Tento rum získal svoje miesto v historických knihách ako meradlo pre super prémiové rumy. Rum je tmavo-hnedej jantárovej farby udávajúcej tón pre vzrušujúci zážitok. Dubová aróma hovorí o starnutí a vycibrenom vkuse. Vrstvou za vrstvou cítiť chuť muškátových oriešokov, opekaných lieskových orechov a náznak karamelu. Hladký povrch s dlhou aromatickou stálosťou.
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú ...
viac..
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú rôzne vyzreté rumy zo sudov, v ktorých pred tým dozrievalo sherry, portské víno alebo koňak. Na celý proces výroby a výber sudov dozerá Master Distiler Lorena Vásquez, aby zachytila špecifické chute a textúry ako aj dokonalú farbu. Na rozdiel od väčšiny rumov, pri ktorých sa používa melasa, sa rum Zacapa vyrába z prvého lisovania panenskej cukrovej trstiny. Vďaka tomu je rum sladší a jemnejší a práve v tomto momente sa začínajú rozvíjať charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu.
Ron Zacapa Centenario 23YO je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Dubová aróma hovorí o starnutí a vycibrenom vkuse. Vrstvu za vrstvou ...
viac..
Ron Zacapa Centenario 23YO je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Dubová aróma hovorí o starnutí a vycibrenom vkuse. Vrstvu za vrstvou cítiť chuť muškátových oriešokov, opekaných lieskových orechov a náznak karamelu. Jediný rum, ktorý sa nachádza v Sieni slávy karibských rumov je destilovaný z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny.
Rovnováha jemných a jedinečných chutí Zacapa 23 je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 23 rokov, ktoré pochádzajú z procesu zrenia „Sistema Solera“. Tento rum dozrieva vo vybraných sudoch, v ktorých predtým dozrievala robustná americká whisky, delikátne ,,sherry“ a jemné vína ,,Pedro Ximénez“, ...
viac..
Rovnováha jemných a jedinečných chutí Zacapa 23 je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 23 rokov, ktoré pochádzajú z procesu zrenia „Sistema Solera“. Tento rum dozrieva vo vybraných sudoch, v ktorých predtým dozrievala robustná americká whisky, delikátne ,,sherry“ a jemné vína ,,Pedro Ximénez“, čím sa vytvoril hladký a vyvážený chuťový profil. Komplexný, veľkorysý a plný rum. Vôňa má sladký karamelový začiatok s tónmi vanilky a kakaa. Pokračuje tónmi karamelizovaných pražených para orechov a lieskovcov doplnených banánom a sušeným ananásom. V chuti cítiť tóny sušeného ovocia a marhúľ, pikantný dub, muškátový oriešok, kožu a tabak s tónmi kávy a vanilky vyvážené korenistým nádychom škorice a zázvoru. V závere sa prelínajú tóny medového karamelu s koreneným dubom a sušeným ovocím.
Zmes 6 až 23 ročných rumov, ktoré zreli v sudoch po bourbone, whisky, sherry a portskom. Od ostatných Zacapa rumov s rovnakou starobou sa táto limitovaná edícia líši väčším zastúpením práve sudov po sherry – tie potom stojí za väčšiu jemnosťou a ľahko odlišnou chuťou, ktorá z nej robí veľmi žiadanú ...
viac..
Zmes 6 až 23 ročných rumov, ktoré zreli v sudoch po bourbone, whisky, sherry a portskom. Od ostatných Zacapa rumov s rovnakou starobou sa táto limitovaná edícia líši väčším zastúpením práve sudov po sherry – tie potom stojí za väčšiu jemnosťou a ľahko odlišnou chuťou, ktorá z nej robí veľmi žiadanú súčasť domácich barov. Zložitá, plná a veľkorysá chuť rumu Zacapa Negra má viskózny charakter a rozvíja sa jemne – od sladkých tónov medu a karamelu k drevitosti dubu, pikantnosti korenia a horúčosti sušeného ovocia. Každý dúšok je trochu iný, všetky ale majú príjemne výrazný finiš, ktorý uspokojí aj najnáročnejšie chuťové bunky.
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú ...
viac..
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú rôzne vyzreté rumy zo sudov, v ktorých pred tým dozrievalo sherry, portské víno alebo koňak. Na celý proces výroby a výber sudov dozerá Master Distiler Lorena Vásquez, aby zachytila špecifické chute a textúry ako aj dokonalú farbu. Po destilácii odpočíva v amerických dubových sudoch v nadmorskej výške 2438 metrov nad morom, kde je chladné počasie. Vďaka tomu sa pri zrení rum oveľa menej odparuje. Na rozdiel od väčšiny rumov, pri ktorých sa používa melasa, sa rum Zacapa vyrába z prvého lisovania panenskej cukrovej trstiny. Vďaka tomu je rum sladší a jemnejší a práve v tomto momente sa začínajú rozvíjať charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu.
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou ...
viac..
Úžasný rum Zacapa Centenario 23 je víťazom platinovej medaily a držiteľ prvého miesta podľa Inštitútu testovania nápojov v Chicagu s neuveriteľnými 97 bodmi. Pochádza z Guatemaly a je zmesou rumov vo veku od 6 do 23 rokov. Rum sa vyrába systémom Solera - znamená, že sa medzi sebou premiešavajú rôzne vyzreté rumy zo sudov, v ktorých pred tým dozrievalo sherry, portské víno alebo koňak. Na celý proces výroby a výber sudov dozerá Master Distiller Lorena Vásquez, aby zachytila špecifické chute a textúry ako aj dokonalú farbu. Po destilácii odpočíva v amerických dubových sudoch v nadmorskej výške 2438 metrov nad morom, kde je chladné počasie. Vďaka tomu sa pri zrení rum oveľa menej odparuje. Na rozdiel od väčšiny rumov, pri ktorých sa používa melasa, sa rum Zacapa vyrába z prvého lisovania panenskej cukrovej trstiny. Vďaka tomu je rum sladší a jemnejší a práve v tomto momente sa začínajú rozvíjať charakteristické vlastnosti a chuťový profil rumu. Fľaše sú dodávané v objeme 0,7 l a nachádzajú sa v prepracovanom drevenom boxe, ktorý zároveň obsahuje aj podložky pod poháre. Farba: tmavo jantárová Vôňa: aromatická, sušené ovocie, koža, vanilka, med, korenie, karamel Chuť: tmavá čokoláda, káva, vanilka, sušené ovocie, drevo, korenie Záver: jemný, dlhý a príjemný, lieskové orechy
Ron Zacapa Centenario 23YO je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Dubová aróma hovorí o starnutí a vycibrenom vkuse. Vrstvu za vrstvou ...
viac..
Ron Zacapa Centenario 23YO je vyrábaný z tých najstarostlivejšie vyberaných rumov s priemernym vekom 23 rokov, ktoré sú následne miešané po dobu minimálne jedného roku. Mnohí odborníci považujú tento rum za najlepší na svete. Dubová aróma hovorí o starnutí a vycibrenom vkuse. Vrstvu za vrstvou cítiť chuť muškátových oriešokov, opekaných lieskových orechov a náznak karamelu. Jediný rum, ktorý sa nachádza v Sieni slávy karibských rumov je destilovaný z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny.
Zacapa Centenario 23y bol mnoho rokov tvorený špeciálne len pre majiteľov Industrias Licoreras Distillery . Vyrába sa v malom mestečku Zacapaneca v Guatemale , kde väčšina populácie ma príjem len z remeselnej výroby. Ručne tkajú výrobky z "Royal Palm", vzorku môžeme vidieť aj na fľaši. Zacapa 23y ...
viac..
Zacapa Centenario 23y bol mnoho rokov tvorený špeciálne len pre majiteľov Industrias Licoreras Distillery . Vyrába sa v malom mestečku Zacapaneca v Guatemale , kde väčšina populácie ma príjem len z remeselnej výroby. Ručne tkajú výrobky z "Royal Palm", vzorku môžeme vidieť aj na fľaši. Zacapa 23y je vo veku ako žiadny iný rum v Karibiku. Po destilácii odpočíva v amerických dubových sudoch v nadmorskej výške 2 438 metrov nad morom , kde je chladné počasie. Vďaka tomu sa pri zrení rum oveľa menej odparuje. Najprv prechádza dozrievaním v sudoch po bourbone , potom sa v posledných rokoch dorábajú najskôr v sudoch po sherry a potom v sudoch z Malagy. Ron Zacapa vďačí za svoj neuveriteľný úspech mnohým faktorom. Liehovar Zacapaneca sa od mnohých iných výrobcov rumu odlišuje iba východiskovým materiálom. Pretože namiesto melasy z cukrovej trstiny sa tu na neskoršiu destiláciu používa varený trstinový sirup , nazývaný panenský med. Toto sa fermentuje a potom sa destiluje v kotli . Potom sa ide hore do hôr za mladým rumom. Práve tu sa nachádzajú sklady liehovarov. A veľa rôznych druhov sudov. Mnohí odborníci považujú Zacapu za najlepší rum na svete. Získal svoje miesto v historických knihách ako meradlo pre super prémiové rumy. Je zmesou rôznych 6 až 23 ročných rumov. Farba: Tmavo-hnedá jantárová. Vôňa: Dub, ovocné tóny s nádychom gaštanu a sladkosťou medu. Chuť: M uškátový orech, opekaný lieskový orechov a náznak karamelu, tóny čokolády, medu a kávy. Záver: Dlhý a
Rovnováha jemných a jedinečných chutí Zacapa 23 je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 23 rokov, ktoré pochádzajú z procesu zrenia „Sistema Solera“. Tento rum dozrieva vo vybraných sudoch, v ktorých predtým dozrievala robustná americká whisky, delikátne sherry a jemné vína Pedro Ximénez, čím sa ...
viac..
Rovnováha jemných a jedinečných chutí Zacapa 23 je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 23 rokov, ktoré pochádzajú z procesu zrenia „Sistema Solera“. Tento rum dozrieva vo vybraných sudoch, v ktorých predtým dozrievala robustná americká whisky, delikátne sherry a jemné vína Pedro Ximénez, čím sa vytvoril hladký a vyvážený chuťový profil. Komplexný, veľkorysý a plný rum. Vôňa má sladký karamelový začiatok s tónmi vanilky a kakaa. Pokračuje tónmi karamelizovaných pražených para orechov a lieskovcov doplnených banánom a sušeným ananásom. V chuti cítiť tóny sušeného ovocia a marhúľ, pikantný dub, muškátový oriešok, kožu a tabak s tónmi kávy a vanilky vyvážené korenistým nádychom škorice a zázvoru. V závere sa prelínajú tóny medového karamelu s koreneným dubom a sušeným ovocím.
Zacapa Edicion Negra je prémiový rum z Guatemaly, ktorý je inšpirovaný prírodnými živlami najmä ohňom tunajších sopiek . Je vyrobený zo zmesi rumov vo veku 6 až 24 rokov, ktoré zrejú v špeciálne vybraných sudoch, vrátane dubových sudov dvakrát spálených , vďaka ktorým nadobúda tmavú farbu a dymovú ...
viac..
Zacapa Edicion Negra je prémiový rum z Guatemaly, ktorý je inšpirovaný prírodnými živlami najmä ohňom tunajších sopiek . Je vyrobený zo zmesi rumov vo veku 6 až 24 rokov, ktoré zrejú v špeciálne vybraných sudoch, vrátane dubových sudov dvakrát spálených , vďaka ktorým nadobúda tmavú farbu a dymovú intenzitu. Jeho vôňa je plná karamelizovaného ovocia, sliviek a hrozienok s jemnými dymovými tónmi. V korenistej chuti prevažujú tóny dubového dreva, čokolády, sušeného ovocia a dymu. Záver je odvážny , hladký a dlhotrvajúci. Podobne ako všetky edície značky Zacapa aj edícia Negra má na spodku fľaše utkaný pásik v čiernej farbe tzv. „ petate“ , ktoré sa vyrába ručne z palmových listov . Alkohol je určený pre milovníkov kvalitného a originálneho rumu, ktorí hľadajú nové zážitky a chcú vyskúšať chuť Guatemaly. Zacapa Edicion Negra si najlepšie vychutnáte čistý alebo s ľadom. Rum vyrába spoločnosť Rum Creation and Products , ktorá je dcérskou spoločnosťou Industrias Licoreras de Guatemala . Táto spoločnosť sa zaoberá výrobou a distribúciou rôznych druhov alkoholických nápojov v Guatemale a v zahraničí. Zacapa Edicion Negra bol vytvorený v roku 1976 na oslavu stého výročia založenia mesta Zacapa na východe Guatemaly. Rum je zvláštny tým, že zreje na výšine Quetzaltenango v tzv. Dome nad oblakmi v nadmorskej výške 2 300 metrov , čo ho zaraďuje medzi najvyššie zrejúce rumy na svete. Vďaka chladu, ktorý zabraňuje vyparovaniu, rum nadobúda mimoriadnu jemnosť. Farba: Tmavá mahagónová
Zacapa Edición Negra je vyrobený zo zmesi rumov vo veku 6 až 24 rokov. Je inšpirovaný prírodnými živlami Guatemaly, vrátane temného ohňa jej sopiek. Zacapa Edición Negra je vyrobená z guatemalskej cukrovej trstiny z chladných nížin, ktorá dodáva hlbokú, dubovú chuť, ktorá osloví milovníkov rumu. ...
viac..
Zacapa Edición Negra je vyrobený zo zmesi rumov vo veku 6 až 24 rokov. Je inšpirovaný prírodnými živlami Guatemaly, vrátane temného ohňa jej sopiek. Zacapa Edición Negra je vyrobená z guatemalskej cukrovej trstiny z chladných nížin, ktorá dodáva hlbokú, dubovú chuť, ktorá osloví milovníkov rumu. Zrenie v sudoch z amerického dubu s dvojitým zuhoľnatením vedie k tmavšej farbe a vanilkovým tónom, ktoré vytvárajú luxusný rum. Zacapa Edición Negra sa najlepšie podáva čistý alebo v miešanom drinku. Farba: tmavá Vôňa: karamel, ovocie, hrozienka, čokoláda, korenie Chuť: drevitá, korenistá, ovocie, Záver: dlhý, korenistý, hrejivý
Špeciálna a limitovaná edícia rumu Zacapa 23 Solera Gran Reserva z kolekcie Heavenly Cask. Zmes rumov rôzneho veku a profilov zrejúcich v sudoch po ,,sherry Oloroso“. V týchto sudoch rum nadobúda prepychové arómy. Tak ako príroda, ktorá nás obklopuje, funguje vo svojom rytme, tak aj chute a vône ...
viac..
Špeciálna a limitovaná edícia rumu Zacapa 23 Solera Gran Reserva z kolekcie Heavenly Cask. Zmes rumov rôzneho veku a profilov zrejúcich v sudoch po ,,sherry Oloroso“. V týchto sudoch rum nadobúda prepychové arómy. Tak ako príroda, ktorá nás obklopuje, funguje vo svojom rytme, tak aj chute a vône tohto rumu sú dokonale vyvážené a krásne. Zacapa La Armonía je sofistikovaným vyjadrením bohatstva Guatemaly. Bohatý, sladkastý, lahodný rum. Vo vôni cítiť náznaky bobuľového ovocia, koláč z pekanových orechov a lieskovce – plodiny rastúce v tejto krajine. Chuť oplýva hodvábnymi hladkými orieškovými tónmi a pocitom skaramelizovaných bobúľ.
Špeciálna a limitovaná edícia – ide o zmes rumov rôzneho veku, ďalej zrejúcich v sudoch po ,,sherry“ víne Pedro Ximénez. Tieto sudy naplnia chuť jedinečnou výraznou sladkosťou. Rovnako ako tamojšia krajina, ktorá je plná krásnych kvetov, rastlín a farebných motýľov, aj tento rum má množstvo chutí. ...
viac..
Špeciálna a limitovaná edícia – ide o zmes rumov rôzneho veku, ďalej zrejúcich v sudoch po ,,sherry“ víne Pedro Ximénez. Tieto sudy naplnia chuť jedinečnou výraznou sladkosťou. Rovnako ako tamojšia krajina, ktorá je plná krásnych kvetov, rastlín a farebných motýľov, aj tento rum má množstvo chutí. Cítiť v ňom sušené slivky, hrozienka, datle, bohaté tóny vanilky, kávy a čokolády vytvárajúce dekadentnú chuť. Zatvorte oči a nechajte sa preniesť do guatemalskej krajiny zázrakov.